Jau galima siūlyti kandidatus į „Auksinių scenos kryžių“ apdovanojimus

2024-10-12 menufaktura.lt
Apdovanojimas „Auksinis scenos kryžius“. Domo Rimeikos nuotrauka
Apdovanojimas „Auksinis scenos kryžius“. Domo Rimeikos nuotrauka

aA

Kultūros ministerija skelbia, kad jau priima pasiūlymus Profesionaliojo scenos meno premijoms už 2024 metų darbus.

Premijomis siekiama įvertinti profesionaliojo scenos meno srities kūrėjų, tyrėjų ir kitų meno srities darbuotojų reikšmingiausius metų darbus ir išskirtinius profesinius laimėjimus dramos, operos, operetės ir miuziklo, baleto, šokio, cirko, lėlių ir objektų teatro, teatro vaikams, jaunimui ir tarpdisciplininio meno srityse bei juos paskatinti. Konkurso laureatams įteikiami atminimo ženklai „Auksiniai scenos kryžiai“, o už naujų sceninės išraiškos formų paieškas – atminimo ženklas „Boriso Dauguviečio auskaras“.

Premijomis gali būti apdovanojami profesionaliojo scenos meno srities kūrėjai, tyrėjai ir kiti asmenys: režisieriai, dramaturgai, scenografai, kostiumų ir grimo dailininkai, šviesų dailininkai, videomenininkai, choreografai, kompozitoriai ir muzikos atlikėjai, dirigentai, aktoriai, šokėjai, baleto artistai, operos, operetės, miuziklo atlikėjai, cirko artistai, scenos meno istorikai, teoretikai, profesionaliojo scenos meno vertintojai ar kūrybinės grupės.

Kandidatus premijoms gauti turi teisę siūlyti profesionaliojo scenos meno įstaigos, asociacijos bei organizacijos, profesionaliojo scenos meno vertintojai.

Pasiūlymų dėl premijų skyrimo laukiama iki 2025 m. sausio 7 d., išsamesnę informaciją dėl jų teikimo rasite čia.

LR Kultūros ministerijos informacija

Naujienos