Vizualinio teatro dirbtuvių „Kosmos LAB ʼ24“ rezultatai

2024-08-22 menufaktura.lt
Iliustracija iš renginio organizatorių archyvo
Iliustracija iš renginio organizatorių archyvo

aA

Rugpjūčio 25 d., 18 val., „Menų spaustuvės“ Juodojoje salėje vyks viešas vizualinio teatro dirbtuvių „Kosmos LAB ’24“ rezultatų pristatymas.

Vizualinio teatro „Kosmos Theatre“ šeštus metus iš eilės organizuojamos kūrybinės dirbtuvės, skirtos vizualinio teatro Lietuvoje plėtojimui, šiemet tyrinėja tarpdiscipliniškumo temą. Tarp laboratorijos dalyvių – aktyviai kuriantys Lietuvos kompozitoriai, muzikantai, režisieriai, aktoriai, multimedijų ir tarpdisciplininiai menininkai.

Šių metų laboratorijos mentorius – prancūzų kompozitorius, multimedijos menininkas Pierre’as Jodlowskis, kurio kūryba apima šiuolaikinės muzikos, šokio, cirko, teatro, vizualiųjų menų, elektroninės muzikos, filmų ir interaktyvių instaliacijų sritis. Nuo 1998 m. kūrėjas yra vienas iš „éOle“ (Tulūzoje įsikūrusios tyrimų ir prodiusavimo studijos) meno vadovų, o nuo 2019 m. – festivalio „Musica Electronica Nova“ (Lenkija), meno vadovas. Šiuo metu Jodlowskis yra asocijuotas IRCAM (Paryžius) kompozicijos kurso kompozitorius ir dėstytojas.

Dirbtuvių choreografė – šiuolaikinio šokio atlikėja, kūrėja, pedagogė, LMTA doktorantė Greta Grinevičiūtė. Kaip atlikėja, Greta aktyviai bendradarbiauja su choreografais Lietuvoje ir užsienyje – AIROS šokio teatru, Vyčio Jankausko šokio teatru, Simonu Pedersonu, Tonyʼiu Vezichu, Andriumi Katinu, Mauricia Berreira Nueves ir kitais. Greta yra sukūrusi kelis šokio filmus ir pristačiusi sceninių šokio darbų – „Šokis dulkių siurbliui ir tėčiui“, „Banana Dream“, „B & B Dialogas“, „Kamuolys“, „Garbė močiutėms“ ir kt.

Dirbtuvių dalyviai: pianistės ir meno tyrėjos Marta Finkelštein ir Julija Bagdonavičiūtė, režisierius Adomas Juška, kompozitorius ir meno tyrėjas Andrius Šiurys, kompozitoriai Ignas Šoliūnas, Domantas Pūras, Ieva Raubytė, aktoriai Tautvydas Galkauskas, Justina Mykolaitytė, Lukas Dirsė, teatro kūrėja Armanda Rudelytė, projekcijų ir šviesų dailininkas Tomas Stonys.

Dirbtuvių meno vadovas - Žilvinas Vingelis
Prodiuseris - Darius Vizbaras
Bendraorganizatorės - Julija Bagdonavičiūtė, Marta Finkelštein
Techninis vadovas - Edvinas Gruodis Siliūnas

Renginys nemokamas, registracija vyksta ČIA.

Projektą pristato audiovizualinių eksperimentų teatras „Kosmos Theatre“ bendradarbiaudamas su VšĮ „Šiuolaikinė ausis“. Projektą iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba. Projekto partneriai LMTA Scenos menų tyrimų centras, Lietuvos kompozitorių namai.

„Kosmos Theatre“ informacija

Anonsai