Kauno dramos teatras 90-ąjį sezoną pradės Palangoje

2010-08-02 kamane.lt, 2010 08 02
Milė Šablauskaitė spektaklyje „Svečiuose pas pulkininko našlę”

aA

Rugpjūčio 4-7 d. gastrolėmis Palangoje, „Ramybės” kultūros centre (Vytauto g. 35) ir viloje (Vytauto g. 54), savo veiklos 90-ąjį sezoną pradės Kauno valstybinis dramos teatras.

Šįmet profesionalus Lietuvos teatras švęs 90-ies metų jubiliejų – sukaktį, kuri skaičiuojama nuo Valstybės teatro įsteigimo Kaune 1920 m.

„Ramybės” kultūros centre rugpjūčio 4-7 dienomis kauniečiai parodys keturis spektaklius.

Gastroles pradės dvi „Fortūnos” statulėles ir „Auksinį scenos kryžių” pelniusi komedija „Bjaurusis”. Vaidina aktoriai: Liubomiras Laucevičius, Sigitas Šidlauskas, Aurelija Tamulytė ir Ričardas Vitkaitis. Režisierius — Vilius Malinauskas. Supratęs, kad yra negražus, pagrindinis herojus ryžtasi plastinei operacijai. Ir tik nuėmus tvarsčius jis suvokė, kad grožio gali būti ir per daug.

Spektaklis „Jelena ir šturmanas” skirtas gyvenimo užgrūdintai publikai, nebijančiai aštraus grotesko. Tai susitikimas su savo svajonių laivu, kurio kursą nustato Šturmanas – Viktoras Valašinas ir jo Jelena – Nijolė Lepeškaitė. Sergejaus Paciuko režisuotas spektaklis — apie meilę, kuri sugrįžta, nors laiko jau nebesugrąžinsi.

Dėmių ir nuodėmių išvalymas su šeimyniniu aktorių Rido ir Ugnės Žirgulių duetu spektaklyje „Ketvirtoji kėdė” – dar viena praėjusio sezono premjera. Tai komedija pagal žymaus kino scenaristo Tonino Guerros pjesę „Ketvirtoji kėdė” (rež. Rolandas Atkočiūnas).

Jau keletą metų Palangoje gastroliuojanti, bet populiarumu kitiems spektakliams nenusileidžianti komedija „Svečiuose pas pulkininko našlę” (rež. Danutė Juronytė). Tai — tarsi gyvenimo anekdotų laivas, prie kurio vairo – legendinė aktorė Milė Šablauskaitė.

Kūrybinės veiklos sukaktį KVDT švęs gruodžio mėnesį Kaune.

KAMANE.LT

Anonsai