Gytis Ivanauskas neria į vaikystę

2007-01-04

aA

Gytis Ivanauskas ir Edita Užaitė

Pernai metų pabaigoje pelnęs valstybinę LR Kultūros ministerijos debiuto premiją aktorius bei šokėjas Gytis Ivanauskas ruošiasi pristatyti trečiąją savo teatro premjerą – vienos dalies spektaklį be teksto „Aš tave labai myliu“. Vaidinti šiame spektaklyje Gytis Ivanauskas subūrė talentingų bei gerai visuomenei žinomų aktorių ir šokėjų trupę – Rasą Samuolytę, Viktoriją Kuodytę, Editą Užaitę, Eimutį Kvoščiauską, Brigitą Urbietytę, Evaldą Taujanskį bei Juditą Zareckaitę. Idėjos autorius Gytis Ivanauskas prie šio projekto prisidėjo ne tik kurdamas spektaklio choreografiją, scenografiją, bet ir pats jame vaidindamas.

Spektaklio premjera Vilniuje bus rodoma sausio 16 ir 18 dienomis Lietuvos nacionaliniame dramos teatre (mažojoje salėje), o Kauno žiūrovai premjerą išvys vasario 3 dieną „Girstučio“ kultūros centre. Vėliau spektaklis bus pristatomas ir kituose Lietuvos miestuose bei užsienio gastrolėse.

Viktorija Kuodytė. GIT nuotraukos

Pagrindinė spektaklio idėja susijusi su vaikyste, todėl ir spektaklio pavadinimas pasirinktas neatsitiktinai. „Aš tave labai myliu“– taip nuoširdžiai sakant šiuos, atrodytų, šiek tiek primityvius žodžius, įsivaizduoju būtent vaiką“, – teigia Gytis Ivanauskas. Spektaklyje autorius derina ne tik įvairias menines raiškos formas, bet ir pateikia jas kontroversiškai: suaugę aktoriai bei šokėjai vaizduos vaiko elgesį, kuriame persipins ir suaugusiojo elgesio bruožai. Spektaklio struktūra – tarsi vaikiškų nuotaikų blyksniai, emocijų proveržiai, į kuriuos žiūrovas galės žiūrėti pro rakto skylutę. Tai – mini istorijos iš vaikystės prisiminimų, visiškai nesusijusios viena su kita. Projektą kūrėjai pavadino „spektakliu be teksto“, kadangi visi ieškojo naujos formos – šokti nešokant, žaisti garsu nekalbant, pabūti vaiku juo nebūnant.

Spektaklio scenografija – tarybinės laiptinės ar valgyklos siena, kurią sušiuolaikinus atsiranda aliuzija į biurą. Griežtus ir gana rafinuotus kostiumus sukūrusi Justė Maldžiūnaitė siekė apjungti visus veikėjus į „vieną pilką masę“ būtent tam, kad išryškėtų kiekviena atskira istorija, emocijos stiprumas ir grožis.

GIT informacija

Naujienos